Golfklubber og utstyr – Interessante fakta

Interesting Facts Vail Beaver Creek– Det er maksimalt lov å ha med 14 køller i en bag, og dette veier en god del. Siden golfspillere må fokusere 100 % på spillet, er det vanlig å ha hjelp til å frakte alt utstyr. Hvis man ikke har en assistent/caddie, kan det være vanlig å bruke en trillebag eller en bil man kjører på banen. Valget av køller går på golferens skjønn og stil/teknikk, selv om hver kølle må være konstruert i henhold til parametere som er skissert i reglene (køller som oppfyller disse parametrene kalles ofte “konforme køller”). Brudd på disse reglene kan føre til diskvalifisering. Det nøyaktige skuddet man skal prøve på til enhver tid på en golfbane, og hvilken kølle som brukes til å utføre et skudd, er alltid helt etter golfspillerens skjønn; med andre ord, det er ingen begrensninger overhodet på hvilken kølle en golfspiller kan eller ikke kan bruke.

– Golfballene er vanligvis hvite (selv om andre farger er tillatt, noe sikkert mange tror ikke er tilfellet, og ofte designet for å fly så langt som mulig. Valg av baller er igjen opp til golferen selv.

– En tee er kun tillatt på første slag på hvert hull, med mindre spilleren må treffe en foreløpig tee eller spille hans eller hennes første skudd fra tee.

– Mange golfere bruker golfsko med metall eller plastpigger for å øke trekkraft, og dermed gi lengre og mer presise skudd.

– En golfbag brukes til å transportere golfkøller og spillerens andre eller personlige utstyr. Golfbager har flere lommer som er laget for å frakte utstyr og forsyninger som tees, baller og hansker. Golfbager kan bæres, trekkes i en vogn eller festes til en motorisert golfbil under spillet. Golfbager har både en håndstropp og skulderstropp, og noen ganger har de også uttrekkbare ben som gjør at posen står oppreist når den står i ro.