Golfsving og teknikker – del 2

article-559-3Det finnes uendelige teknikker som kan forbedre treningen og spillet ditt. Her er et utvalg av de aller viktigste tingene å huske:

1. Å holde hendene lavt vil begrense høyden på followthroughen, og vil effektivt redusere høyden på slagene dine. Jo lavere hendene er, jo lavere blir høyden på skuddet. Noen ganger ønsker man mye høyde, andre ganger lite.

2. Gi ryggen din (kraften fra kroppen) til forarmen. Dette vil garantere et mer solid tilslag, og økt nøyaktighet.

3: Amatører har ofte problemer med å treffe med skarpe jernskudd på grunn av to store, grunnleggende feil. Første feil er at de har en tendens til å ha utgangsposisjonen (når du står med kølla over hodet, klar til å svinge) for lavt ned mot bakken, noe som forsinker riktig låsing av håndleddene før det for langt, og du er inne i en backswing. Den andre feilen de gjør er at de, i et misforstått forsøk på å skape kraft, har en tendens til å la armene svinge for langt i en backswing. Dette fører til et sammenbrudd i holdningen, og fører vanligvis til en omvendt pivot (det er mange golfbegreper i teksten man må søke opp hvis man ikke kjenner til de fra før). Disse feilene fører til feiltreff og mangel på kontroll over avstand og presisjon. Det finnes flere enkle forbehold man kan ta for å få kontroll over lengden på sving for å skape mer solid kontakt. Ved oppsett bør en 45-graders vinkel være tilstede mellom venstre arm og kølleskaftet.

4: Noen spillere svinger med albuen stikkende ut, mens andre liker å holde den inntil kroppen. Det finnes eksempler på at begge teknikker blir brukt av forskjellige profesjonelle spillere, noe som beviser at det er mulig å gjennomføre gode skudd med begge metodene. Det handler egentlig mest om hva du føler deg komfortabel med. Det kan være et triks å finpusse én teknikk fra tidlig alder, istedenfor å være god på mange teknikker.