Golfsving og teknikker

Golf-Swing-TipsGolfsvingen er utad lik mange andre bevegelser som involverer svingende bevegelse med et verktøy eller lignende, slik som en øks eller et balltre, men i motsetning til mange av disse bevegelsene, er resultatet av en swing svært avhengig av at flere underbevegelser blir riktig justert og tidsbestemt, for å sikre at klubben slår ballen i tråd med ønsket bane. Evnen til å gjøre dette konsekvent, med et komplett sett med køller, og over et lengre spill som både krever psykiske og fysiske prøvelser, er kanskje den viktigste ferdigheten til en hver golfspiller, og krever logisk nok tusenvis av timer med arbeid og trening.

Golfspillere starter med den ikke-dominerende siden av legemet som vender mot målet (for en høyrehendt er målet til ens venstre). Spillerens kropp og sentrerer ansiktet parallelt med den ønskede kursen, med føttene enten vinkelrett på den linjen, eller litt sprikende utover. Føttene er vanligvis i skulderbredde for hverandre. Dette er vanligst når man bruker middelsstrykejern og puttere. Smalere for korte jern og bredere for lange jern og skog. Ballen er vanligvis plassert mer til “front” av spillerens retning (nærmere den ledende fot) for lavere køller. De fleste jernskudd og puttere er laget med utgangspunktet om at ballen skal være sentrert i standpunkt, mer eller mindre, mens noen få korte jern er laget med utgangspunktet i at ballen ligger litt bak midten for å sikre konsekvent kontakt mellom ball og spillerens ønskede retning. Dette fører til at ballen er på vei før klubben fortsetter ned. Enhver god golfspiller vet at kraften kommer fra kroppen, ikke armene. For å lære å slå køllen med kroppen i stedet for armer og hender, må klubben settes bak ballen med kroppen i en deadstop-stilling (burde søkes opp for å se bilde om du ikke vet hva det er). Uten å ta en backswing, prøver man deretter å “dra” ballen opp i luften.