golf-slide3Denne siden handler om golf, teknikker for golfsving, generelt om bruk av køller, og litt om golfen sin opprinnelse.

Golf er en av få ballspill som ikke krever et forhåndsgitt spilleområde. Spillet utføres på en bane med en progresjon med enten 9 eller 18 hull. Hvert hull må ha en tee å starte fra, og en green som inneholder koppen – der man putter på slutten av spillet. Det er andre former for terreng mellom, for eksempel rough, fairway (området mellom tee og green, der gresset er klippet kort), og hazarder, men alle hull på en bane er unike med sitt spesifikke design og arrangement.

Golf utføres enten ved at spilleren med lavest brukte slag før man putter, vinner, dette kalles slagspill, eller ved at den med lavest score på hullene i en totalrunde vinner. Dette er den vanligste formen uansett nivå.

En golfbane består av enten 9 eller 18 hull, hver med en utslagssted som er satt av ved to markører som viser grensene for den juridiske tee-området, og putting green omgitt av utkant med pinnen (normalt en flaggstang) og cup.

Nivåene av gress varierer for å øke vanskeligheten. Mens mange hull er designet med en direkte synslinje fra utslagsstedet til greenen, kan noen hull vende enten til venstre eller til høyre. Det er ofte kalt en “dogleg”, altså hundeben. Hullet blir kalt en “dogleg left” hvis hullet vinkler mot venstre og “dogleg right” hvis den bøyer mot høyre. Noen ganger kan et hulls retning bøyes to ganger; dette kalles en “dobbel dogleg”.

En vanlig golfbane består av 18 hull, men nihullsbaner er vanlige og kan spilles gjennom to ganger for en full runde med 18 hull.